چرا نباید از اندیکاتور ATR پیش‌فرض استفاده کنیم؟؟

در این مقاله ابتدا به تعریف اندیکاتور ATR می‌پردازیم و سپس درباره‌ی اینکه چرا با این اندیکاتور نمی توان در بازار فارکس به نتایج مطلوب دست یافت صحبت می‌کنیم.

در ادامه، اندیکاتور ATR بهبود داده شده توسط برنامه‌نویسان بورس۹۰ را به شما معرفی می‌کنیم و تفاوت این اندیکاتور با اندیکاتور پیش‌فرض را می‌گوییم.

در ابتدا لازم است یک صحبت کوتاه از کار با اندیکاتور ATR داشته باشیم.

اندیکاتور ATR چیست ؟

ATR مخفف Average True Range به معنای لغتی، میانگین محدوده واقعی است. اولین‌بار این اندیکاتور توسط جونیور ولز وایدر (J.Welles Wider)  مطرح شد. اندیکاتور ATR ابتدا برای بازار کالا به وجود آمد و به‌تدریج از این اندیکاتور در بازارهای مالی دیگر نیز استفاده شد.

این اندیکاتور میانگین نوسانات قیمت را محاسبه می‌کند و معامله‌گران می‌توانند با آن پیش‌بینی کنند که قیمت یک دارایی در آینده تا چه اندازه می‌تواند حرکت کند. برای تعیین حد سود و حد ضرر هم خیلی مفید است.

اندیکاتور ATR چگونه کار میکند ؟

    ATR یک اندیکاتور نسبی است که نوسانات قیمت بازار را اندازه‌گیری می‌کند. این اندازه‌گیری بر اساس میانگین واقعی (True Range) قیمت‌ها انجام می‌شود. True Range به عنوان بزرگترین از سه مقدار، که اختلاف بین بیشترین و کمترین قیمت روز جاری، بیشترین قیمت روز گذشته و کمترین قیمت روز گذشته است، تعریف می‌شود.

محاسبه ATR به صورت میانگین حسابی از True Range های یک دوره مشخص صورت می‌پذیرد.

کاربردهای اندیکاتور ATR در معاملات فارکس چیست؟

تعیین اندازه استاپ (Stop-Loss):

 از ATR می‌توان برای تعیین محل مناسب استاپ-لاس (توقف ضرر) در معاملات استفاده کرد. به عبارت ساده‌تر، اگر ATR بزرگ باشد، ممکن است بازار پایدار نباشد، بنابراین استاپ-لاس نیز باید بیشتر باشد تا از نوسانات زیاد در بازار محافظت شود.

انتخاب اندازه موقعیت (Position Sizing):

 با استفاده از ATR، می‌توانید حجم معاملات خود را با توجه به نوسانات بازار تعیین کنید.

تصمیم‌گیری در مورد ورود یا خروج از معامله:

ATR می‌تواند به عنوان یک ابزار برای تشخیص لحظات مناسب برای ورود یا خروج از یک معامله استفاده شود. افزایش ATR می‌تواند نشان‌دهنده شرایط بازار فعال‌تر باشد. اگر ATR افزایش یابد، ممکن است موقعیت‌های معاملاتی جدیدی پدید آید یا حتی زمان مناسبی برای خروج از معاملات فعلی باشد.

مانیتورینگ ریسک:

با توجه به ATR، می‌توانید میزان ریسک خود را در هر معامله مدیریت کنید. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا با توجه به نوسانات بازار، ریسک متناسب با موقعیت خود را انتخاب کنید.

تفاوت اندیکاتور ATR پیش‌فرض با ‌ATR بهبود داده شده چیست؟

این دو اندیکاتور در تایم روزانه تفاوت چندانی با هم ندارند.

اندیکاتور 01 atr

همانطور که می‌بینید این دو اندیکاتور در تایم روزانه تفاوت چندانی با هم‌دیگر ندارند. ولی اگر تایم فریم را پایین‌تر بیاوریم مثلا تایم یک ساعته، این تفاوت شکل می‌گیرد و اندیکاتور ATR پیش‌فرض کارایی خودش را از دست می‌ده

اندیکاتور ATR 02

اندیکاتور ای تی آر بهبود داده شده حرکات منظم‌تری را نشان می‌دهد و نوسانات قیمت را به خوبی نشان می‌دهد. ولی ای تی آر پیش‌فرض نوسانات را متغیر نشان می‌دهد.

در اندیکاتور ATR بهبود داده شده در تایم یک‌ساعته بزرگترین نوسان قیمتی که نشان می‌دهد 36 پیپ است که قیمت تا 36 پیپ حرکت می‌کند کمی‌استراحت می‌کند و دوباره حرکت می‌کند. ولی در اندیکاتور ATR پیش فرض اعداد متفاوتی را از جمله 17، 19 ، 27 و … می‌بینیم.

شما می‌توانید ویدیو‌های زیر را تماشا کنید و با نحوه‌ی کار این اندیکاتور بهتر آشنا شوید.

قسمت اول

در این ویدیو تفاوت بین دو اندیکاتور پیش‌فرض و بهبود داده شده را بررسی کردیم و یکی از قابلیت‌های این اندیکاتور برای تارگت‌گذاری را در چارت به صورت عملی نشان دادیم.

قسمت دوم

یکی از قابلیت‌های این اندیکاتور این است که با آن می‌توانید نقاط ورود و خروج را بر اساس زمان تشخیص دهید. این اندیکاتور جهت حرکت قیمت را تشخیص نمی‌دهد ولی می‌توانید زمان شروع و پایان حرکت را پیدا کنید.

قسمت سوم

اندیکاتور ATR بهبود داده شده را در این قسمت با تحلیل تکنیکال ترکیب می‌کنیم و نمونه‌های بیشتری را بررسی می‌کنیم تا روش استفاده این اندیکاتور را بهتر درک کنید.

 

دانلود اندیکاتور ATR پیشرفته و حمایت از ما بدون پرداخت هزینه

این اندیکاتور ویژه متاتریدر است و به رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد. برای حمایت از ما می‌توانید در یکی از بروکرهای آلپاری، لایت فارکس یا آمارکتس ثبت‌نام کنید و یا اگر در این بروکرها حساب دارید کد معرف ما را وارد کنید. این کار برای شما هزینه ای ندارد و برای ما انگیزه‌ای است تا محصولات بیشتر آماده و عرضه کنیم.

کدهای معرف ما در بروکرها:

آلپاری: 170004282      آمارکتس: BRS90           لایت فارکس: uid=115969495 – cid=203022

تا اینجا اومدی میدونی چه راه درآمد دلاری را برامون فیلتر کردن!!!

در سایت ما آموزش ساخت اکسپرت یا همون ربات فارکس داده میشه و آموزش‌ها از پایه هست و شما حتی اگر با بازار فارکس یا برنامه‌نویسی هم آشنایی نداشته باشی، می‌تونی شروع کنی. اولین قدمت اینه که دوره اکسپرت نویسی که به رایگان در سایت هست را تماشا کنی.